Софтуер за управление на услуги


Места за приложение на система MSD

Организацията и възможностите на система MSD я правят незаменим помощник в редица дейности от областта на услугите. Тя има за цел да подобри и модернизира управлението на предлаганите услуги във:
  • Фризьорски салони
  • Козметични салони
  • Салони за красота
  • Балнеоложки и спа центрове
  • Химическо чистене и обществени перални
  • Стоматологични центрове
  • Консултантски фирми
  • Адвокатски кантори
  • и други
Системата е изключително подходяща за всички сфери на дейност, които изискват поддържане на работен график, записване и следене на резервации или управление на фирмените доставки и продажби.

Архитектура

Уеб-базираната структура позволява на система MSD да пасне на организации с различен размер. Тя успешно изпълнява всички функции по управлението на услугите в малки и средни салони и центрове. В същото време, системата разкрива своя пълен потенциал при обслужването на големи вериги салони, които включват няколко обекта.

Единична инсталация

В този случай имаме едно работно място (заемано от администратор или обикновен служител) в един салон. Единичната инсталация е подходяща за малки по размер обекти.

Няколко работни станции в един обект

В този случай отново се управляват услугите в един обект, но те могат да бъдат наблюдавани и редактирани от няколко места. Тази организация позволява всеки служител сам да следи и отбелязва услугите, които извършва. Също така дава възможност на управленския персонал отделно да управлява работния процес. Инсталация се извършва само на един компютър, а всички останали компютри се нуждаят само от мрежова връзка с него и модерен браузър.

Общо управление на няколко обекта

Този сценарий разкрива пълните възможности на системата. Тя позволява едновременно да се следи дейността в няколко обекта, като лесно се превключва между тях. Освен това номенклатурите (като стоки и услуги) се редактират само веднъж централно и промените влизат в сила за всички обекти. Инсталация се извършва само на един компютър (сървър), а всички останали работни станции от всички обекти се свързват към него.
Независимо от избрания вариант, системата е базирана изцяло на безплатни технологии и не се налага закупуването на какъвто и да е допълнителен софтуер. Всички необходими платформи се инсталират лесно и автоматично по време на инсталацията на програмата и то само на една единствена машина.